Followers

May 18, 2010

"ingin cintai kamu sampai nanti aku hidup semula"

"aku cinta kau sampai mati"

 

tu ayat biasa kite dgr kn...
tp kali ni aku nk ckp,

"aku ingin cintai kau sampai nanti aku hidup semula"

 

kenape aku ckp camni? perkatan 'ingin' tu maksudnye, aku tak bjanji. sekadar mnyatakan kemahuan aku je.. perkataan 'sampai nanti aku hidup semula' lak.. aku.. hurmm..

sbb masa aku baca novel,'ayat2 cinta' ada dialog antara fahri dgn aisha, bunyi nye camnih..

"aku juga mencintai mu. dan aku tak ingin kita yg sekarang saling mnyintai, kelak di akhirat saling membenci dan saling memusuhi"

bile aisha mntak pnjelasan.. fahri balas,

 

"jika cinta keduanya tidak berlandaskan ketakwaan kpd Allah,
maka keduanya akan saling bermusuhan kelak di akhirat.
apalagi jika cinta keduanya justeru mnyebabkan terjadinya
perbuatan maksiat baik kecil mahupun besar.
tentu kelak mereka berdua akan bertengkar di akhirat.
seseorang yg sngat mencintai kekasih nya sering melakukan
apa sahaja demi kekasih nya.
tak peduli pada apa pun.
terkadang tidak peduli pd pertimbangan dosa atau tidak dosa."

dialog fahri tu diperkuat lagi dgn ayat dlm Al-Quran,
dalam surah Az-Zuhruf, ayat 67 :

maksud nya~

"orang2 yg akrab saling kasih mengasihi,
pada hari itu sebahagiannya menjadi musuh bagi sebahagian yg lain,
kecuali org2 yg bertakwa."

 
kalau kite perhatikan, fenomena org skrg bercinta, pegang tangan, pegang mana tah lg, peluk cium.. da mcm perkara biasa...




actually, bukan ni je cara nk tunjukkan rasa syg kat couple kite mcm2 cara lg.. paling baik adalah kita saling menjagai n saling menasihati.. jaga maruah pasangan masing2.. itu yg terbaik..(: aku post entri ni bukan nak belagak aku baik atau ape.. just sekadar ingatan kita bersama.. setiap org ade buat silap.. semoga kita dapat jadi yg lebih baik. dpt terus saling mencintai forever sampai ke akhirat kelak. (:



"ingin cintai kamu sampai nanti aku hidup semula"

6 comments:

  1. nice post....simple tapi berisi...nak pakai gak la dialog ni..boley x?hee

    ReplyDelete
  2. hee.. buleh2.. nk bg awek ea? :p

    ReplyDelete
  3. hee.. buleh2.. nk bg kat awek ea? :p

    ReplyDelete
  4. aah...yaya agak die suke x nak dgr??hee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...